tulpen

My March notes…over thuisblijven en reisdromen.

Maart roert zijn staart

Begin maart, nog op kantoor, sprak ik een nieuwe medewerker die was overgevlogen uit India, over dat we in Nederland een gezegde hebben over de maand maart, namelijk ‘maart roert zijn staart’. Ik refereerde toen nog aan het weer, dat het zelfs in maart nog kan gaan sneeuwen! Hoe maart echter dit jaar verlopen is, is wel alle verbeelding te boven gegaan. De wereld is dicht, gesloten. Voorlopig zitten we binnen. In deze blog blik ik terug op deze maand, lees snel verder!

maart blog 6 jaar

Mijn blog bestond 6 jaar!

De eerste blog die ik in maart deelde stond nog vol met vrolijk nieuws, want mijn blog bestond namelijk alweer 6 jaar! Als ik eraan terugdenk, lijkt het alsof ik over een andere wereld schrijf. Ik wilde nog niet denken over de naderende crisis, al hing deze al wel in de lucht. Helaas kwam deze toch heel snel dichtbij. Toch publiceerde ik nog een blog over reizen, namelijk over de gevolgen van de Brexit en waarom je dit jaar nog naar het Verenigd Koninkrijk moet reizen. Het jaar is gelukkig nog lang en ik hoop heel erg dat er dat moment komt dat we weer veilig op pad kunnen gaan. Daarvoor schreef ik deze blog, alvast ook met tips voor als je reisje naar Londen het dit jaar niet meer gaat worden.

Ik schreef in deze blog wat er door de Brexit allemaal gaat veranderen

En toen zaten wij er ook middenin

De overgang naar dat de crèches dicht gingen en iedereen zoveel mogelijk vanuit huis moest gaan werken, verliep voor mij in een soort blur. Ik werd namelijk de laatste dag dat ik op kantoor zou werken ziek en pas een week daarna weer beter. Je kan er meer over lezen in deze update welke ik medio maart schreef. Het denken aan positieve dingen zoals alles wat we wél hebben en dingen om naar uit te zien als deze crisis voorbij is, is wat mij helpt om hier doorheen te komen. Gewoonlijk vind ik het namelijk niet zo erg om thuis te zijn, of om thuis te werken. Nu het echter noodzaak is en het voorkomen van ziek worden, of van besmetting van anderen, de reden is, vind ik het bij vlagen best heftig en vraag ik mij af hoelang we dit nog uit moeten zitten.

tulpen
Tulpen, een magazine, mooi Instagram filter, weekend. Ergens gaat het leven ook gewoon door

Thuisblijven en reisdromen

Een voordeel van dat we nu veel moeten thuisblijven is dat ik wel meer toekom aan blogs schrijven en achter de schermen aan mijn blog werken. Al gaan we voorlopig nergens heen, zoals Saskia van blog Ciao tutti schreef: “dromen staat vrij” en daar kan ik alleen maar achter staan. Het opdoen van reisherinneringen én het denken aan bijvoorbeeld weer naar Italië kunnen reizen als deze crisis voorbij is, helpt ook om deze dagen door te komen. Ook lekker eten koken en films kijken is iets wat wij veel doen en wat helpt om even niet te denken aan alles wat maar met corona te maken heeft. Kortom, binnenkort zullen er ook hier weer nieuwe blogs verschijnen! Hopelijk helpt het lezen ervan ook jou om even aan de realiteit te ontsnappen.

Het boekenweekgeschenk van 2020 door Annejet van der Zijl

PS: in maart was het ook nog Boekenweek, welke in verband met de crisis werd veranderd in Boekenmaand. Ik las het boekenweekgeschenk geschreven door Annejet van der Zijl in één adem uit. Een mooie reconstructie van een vergeten geschiedenis! Wat zijn jouw meest recente boek (her)ontdekkingen? Laat het mij weten via een reactie onder deze blog of via de social media!

PS2: volg je mij al op Pinterest? Volg hier het Pinterest account The Daily City XL van Cities ’n Stories en scroll dagelijks door nieuwe inspiratie op het gebied van reizen, DIY, design, home deco en lifestyle.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.