Kunst in de stad, Utrecht!

In deze blog beschrijf ik een aantal kunstwerken die ik tegenkwam in Utrecht. Soms tref je ergens zomaar een schilderij, zoals hier op de hoek van de Lange Smeestraat! Ik hou van die extra dimensie welke kunst toevoegt aan een stad.
Het tweede item dat ik tegenkwam is dit beeldhouwwerkje verscholen aan de gracht onder een lantaarnpaal. Na even zoeken bleken er nog veel meer te zijn! Om precies te zijn is dit slechts 1 van de 330 lantaarnconsoles welke met de restauraties sinds 1953 onder lantaarnpalen langs de grachten zijn aangebracht. Het verbeeldt de mythe van Icarus. 

Ten slotte kan je een vreemd verschijnsel waarnemen zodra je terugloopt vanuit de binnenstad naar het Centraal Station. Al van ver zie je een object op het dak van de traverse van Hoog Catharijne staan, wat je een gevoel geeft van “wat doet dat daar?” Het is namelijk een 7 meter grote theepot!

De kunstenaar, Lily van der Stokker, wil met deze theepot aandacht vragen voor ‘de intieme, kleine dingen in het alledaagse leven, tussen al het bouwgeweld’. (bron) Ik vind het een heel leuk beeld. Een leuke combinatie van het alledaagse in de stad op een plek en in een vorm die je niet verwacht! Zo weet op verschillende manieren kunst even je aandacht te trekken, je te doen verbazen, of simpelweg je even te laten stilstaan bij hoe mooi het kunstwerk is en de verrijking die het daarmee aan de stad geeft.

Celestial teapot
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.