De geschiedenis van jouw stad.

Amsterdam – photo credit
Soms dan loop ik door de stad en dan kan het idee mij fascineren dat er honderden jaren geleden hier ook mensen liepen! Het kerkgebouw waar ik naar kijk, gingen destijds ook al mensen naar binnen. De brug over de gracht is waar een aantal eeuwen geleden kinderen al steentjes in het water gooiden. Waar mensen nu een trein instappen, reisden mensen in de vorige eeuw ook al naar de andere uithoeken van het land!
Rotterdam – photo credit
Dit weekend is het Open Monumentendag. Een mooie kans om eens in je eigen woonplaats de geschiedenis in te duiken! Het thema dit jaar is ‘op reis’ en daarmee zijn er dit jaar ook veel evenementen die te maken hebben met wegen, infrastructuur en vervoersmiddelen. Zo behoort een rondvaart of het bezoeken van een oldtimer show tot de mogelijkheden.

Maastricht – photo credit
Iemand zei eens: “zijn geschiedenis is wat een mens meeneemt. Dat verdwijnt niet zomaar en het zegt iets over welke keuzes iemand in de toekomst zal maken.” Dat geldt ook voor Nederland als geheel. Hoe steden gebouwd zijn, welke beslissingen daarbij zijn gemaakt, de waterwegen die door ons land lopen, en welke functie gebouwen werd toebedeeld door de eeuwen heen; alles heeft invloed op het aanzicht van Nederland anno 2014. 
Delft – photo credit
Nieuwsgierig geworden naar wat er allemaal dit weekend te doen is? Op de website van Open Monumentendag, klik hier om naar de site te gaan, kan je via een handige zoekfunctie vinden welke gebouwen je in welke stad kunt bezoeken. Ook kan je er vinden welke andere activiteiten er plaatsvinden!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.