Dingen om naar uit te zien voor zodra het coronavirus voorbij is.

Het Coronavirus slaat toe

Het is nog maar even geleden dat we nog gewoon op ons werk zaten, de kinderen naar school gingen, we uitzagen naar de lente en we plannen maakten voor het weekend. Nu zitten we in een hele andere realiteit en vind ik het eerlijk gezegd maar een bar slechte film waar we in zijn beland. Veel mensen hebben een eerste week thuiswerken achter de rug, of eerste week thuiszitten achter de rug als werk niet mogelijk is om vanuit huis te doen. Weer anderen zijn al ziek, of ziek geweest. Zoals ik. Ook al heb ik milde klachten gehad, hoest ik enkel nog en weet ik eerlijk gezegd niet eens of dit een griep, verkoudheid of het coronavirus was, aangezien ik mij alweer fit voelde voordat ik ook maar dacht aan een test, naar buiten gaan zit er in deze omstandigheden even niet in. Daarbij werd onze dochter ook nog eens ziek en is thuiszitten met een hangerige baby echt heel vermoeiend. 

siena
Vooral in Italië is de situatie echt heel moeilijk. Het land heeft er zwaar onder te lijden

En nu naar de leuke dingen, want die zijn er ook!

Ondanks deze slechte film zijn er veel mooie dingen die gebeuren. Dan denk ik aan mensen die boodschappen doen voor een ander, mondkapjes doneren aan de zorg en gepensioneerde verplegers die besluiten zich weer te gaan inzetten. Ook zijn er bloggers en ondernemers die elkaar een hart onder de riem steken in deze crisistijd, zoals je kunt zien in onderstaand voorbeeld. Want een crisis dat is het. En dan moet je samen de schouders eronder zetten. Zouden we trouwens nog bijna vergeten dat de lente is begonnen!

Bekijk hier de blog van Anouk van My Delicious Journey. Zij bedacht om allerlei blogs, podcasts, en DIY tips voor je op een rij te zetten zodat je je niet gaat vervelen deze periode: een overzicht met blogs, cursussen en creatieve ideeën van Nederlandse ondernemers.

lente stad
De lente is begonnen!

Dingen om naar uit te zien voor zodra het allemaal voorbij is

Een vraag die viral gaat op Twitter is ‘wat wil jij graag doen zodra dit coronavirus voorbij is?’ ik vind het een leuke, want zo sta je ook weer even stil bij wat je meestal als gewoon ervaart, maar nu helemaal niet vanzelfsprekend is. Mijn lijstje met dingen waar ik naar uitzie:

  • Weer kunnen winkelen in de binnenstad (en vervolgens tegen m’ n man klagen over dat het in het centrum altijd zo druk is)
  • Op het nieuws lezen dat er al weken geen nieuwe besmettingen meer zijn gemeten
  • Een terrasje pakken en wijntjes drinken totdat de baby jengelt dat het tijd is om naar huis te gaan (schrik niet hoor, het is al een geluk als we dan net 1 wijntje op hebben) 
  • Fietsen tijdens een mooie zomerdag met mijn dochter
  • Weer op kantoor kunnen werken en m’n collega’s zien. Thuiswerken vind ik doorgaans best fijn, maar nu het niet anders kan en de crèche gesloten, is het een ander verhaal
  • Vakanties en weekendjes weg. In het bijzonder denk ik terug aan onze Paasvakantie vorig jaar naar Trier en Luxemburg. Het was Giulia’s eerste vakantie! Hopelijk komt de tijd van mooie reizen boeken heel snel weer terug.
  • en last but not least: op kraamvisite kunnen gaan bij mijn zusje die in april is uitgerekend. Met alle maatregelen die nu genomen zijn, ziet het ernaar uit dat we niet direct op visite kunnen zodra de baby er is.

Waar zie jij naar uit? Laat het weten in een reactie onder deze blog, of via de social media.

winkelen
1 van de dingen waar ik naar uitzie: een gezellig dagje winkelen

Tot slot

Voorlopig zitten we echter nog in deze slechte film. Zullen we afspreken dat we er het beste van maken? Download bijvoorbeeld de app houseparty, waar je online gezellig met vrienden en familie kunt videobellen en spelletjes kunt doen. Houdt afstand zodra je boodschappen moet doen en denk aan anderen die ook boodschappen nodig hebben. Zo werken we allemaal mee aan het virus hopelijk zoveel mogelijk beheersbaar te houden. Sterkte ook als je al ziek op bed ligt, of ook binnen moet blijven omdat je ziek bent geweest. Sterkte en heel veel succes als jij 1 van die zorgverleners bent die nu voor zieke patiënten moet zorgen. Er komt een moment dat dit allemaal weer voorbij is. Ik ben overigens nu al benieuwd naar wanneer er vervolgens dan die slechte film over dit alles dan ook nog echt uit gaat komen. Misschien geeft onderstaand plaatje alvast wat inspiratie aan de filmmakers.

toilet paper
Hierbij alvast een decorstuk voor de film…
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.