Cities ’n Stories bestaat 3 jaar! Terugblik en fun facts.

Cities ’n Stories bestaat 3 jaar!
De vlag mag weer uit: mijn blog viert opnieuw haar verjaardag! Met dat maart begon, begon mijn blog aan haar vierde levensjaar en kan ik terugkijken naar de eerste 3 jaar van bloggen! Tijdens de eerste blogverjaardag stond ik stil bij lessons learned na 1 jaar bloggen, op de tweede verjaardag schreef ik deze blog en dit jaar deel ik een aantal fun facts en mijlpalen (of mijlpaaltjes, want eigenlijk begint het pas :)) en kijk ik vooruit! Heel even nog wil ik je meenemen naar hoe het begon. Lees snel verder!
3 jaar blog feestHoe het begon
Ben je pas recent mijn blog gaan volgen, of lees je al een tijdje mee? Cities ’n Stories heeft in korte tijd een heel aantal gedaantewisselingen en andere veranderingen ondergaan. Voor mij is bloggen een project waarvoor geldt ‘al doende leert men’ en in de afgelopen drie jaar is dat uit de volgende dingen gebleken. Zo had mijn allereerste versie van Cities ’n Stories een zwarte layout met witte tekst. Dat heb ik vrij snel gewijzigd (want zo goed leesbaar was het niet…) en daarna gooide ik na een half jaar bloggen de site alweer dicht om diverse redenen die toen speelden! Met de overstap naar WordPress ben ik vervolgens weer gaan bloggen, heb ik nog een tijdje naast blogs ook een Gallery opgezet, maar de ervaring leerde dat bezoekers kwamen om blogs te lezen en daarmee verdween de Gallery weer. Ten slotte heb ik nogal eens de categorieën gewijzigd, geëxperimenteerd met nieuwe categorieën en is het nu sinds een half jaar eindelijk een beetje stabiel op mijn blog qua zowel layout als categorieën. Los van al deze uiterlijkheden is de content eigenlijk steeds hetzelfde gebleven: op Cities ’n Stories blog ik over steden, zowel door blog posts over mijn reizen als door blog posts over thema’s gerelateerd aan de stad, zoals duurzaamheid, kunst en cultuur en niet te vergeten, mijn korte verhalen!

begin blog

De allereerste layout

Fun facts van jaar 3
Het afgelopen jaar stond vooral bol van allerlei andere dingen dan bloggen (wil je weten welke, lees dan bijvoorbeeld deze blog). Ondanks dat kan ik je toch een aantal leuke feitjes presenteren. Zo schreef ik in 2016 in april mijn 200e blog post en kwam het grootste deel van de lezers van mijn blog uit Nederland, Engeland en België. Lezers die iets zochten op Google kwamen het vaakst op mijn blog terecht via de zoekwoorden “leukste cafes Jordaan, cafes Jordaan, verhaal lente, Noto, en amazing Rome“, kortom Amsterdam en steden in Italië zijn de grootste trekkers op mijn website! Dit blijkt ook uit het onderwerp van mijn meest gelezen blog. Deze gaat namelijk over mijn top 5 cafés in de Jordaan! Ten slotte vind ik het leuk om te vermelden dat 41% van de lezers Cities ’n Stories op zijn of haar mobiel of tablet leest. We worden steeds mobieler en lezen meer onderweg, of juist gewoon thuis op de bank op de tablet. Daarvoor zorg ik graag voor inhoud met veel kwaliteit. Ook in jaar 4!
fun facts 3 jaar blogEn nu het vierde jaar!
Een van de leukste dingen van bloggen had ik mij drie jaar geleden eigenlijk helemaal niet zo kunnen voorstellen: dat er een wereld voor je opengaat van andere bloggers, social media, influencers, lezers, tools voor je blog, experts in van alles en nog wat en meer! De afgelopen jaren zijn erg leerzaam geweest en ook dit jaar zal ik weer nieuwe dingen gaan leren. Cities ’n Stories zal naast het thema ‘stad’ ook meer over het ‘stadsleven’ of ook wel ‘city lifestyle’ gaan. Ik ben geen wereldreiziger en houd er ook van om thuis zijn. Al een tijdje zit ik er over na te denken dit ook meer in mijn blog vorm te geven. Dit jaar zul je dat meer terug gaan zien! Uiteraard blijven de blogs over steden ook terugkomen. Juist de combinatie maakt Cities ’n Stories tot wat zij is. Lees je al een tijdje zo af en toe mijn blog? Of is dit net de eerste blog die je leest? Ik hoop dat ik je nog heel lang mooie blogs kan voorschotelen, op naar het vierde jaar!

Barcelona stedentrip

Groetjes vanuit Barcelona!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.