Het nieuwe FMCCA in Antwerpen: a room with a ZOO.

Nieuw highlight in Antwerpen
Nu was Antwerpen al een stad met veel bezienswaardigheden, winkels, musea én ligt de stad lekker dichtbij. Sinds november 2016 is daar nog een highlight aan toegevoegd! Sindsdien beschikt Antwerpen over een vernieuwde grote concertzaal en conferentiecentrum…in de dierentuin! Niet voor niets wordt het Flanders Meeting and Convention Center Antwerp (FMCCA) gepresenteerd als “a room with a ZOO”.

A room with a ZOO
Nu is het FMCCA wel heel wat beetjes groter dan 1 ‘room’. Het gebouw beslaat in totaal zo’n 25000 vierkante meter, beschikt over 30 zalen, en de concertzaal, de Elizabeth Zaal, biedt plek aan 2000 personen! Het FMCCA is ontworpen door architectenbureau Ian Simpson Architects uit Manchester en gerenoveerd, want eigenlijk is het de vernieuwing van en het combineren van de oude zalen van de Antwerpen ZOO en de Elisabeth Zaal wat het huidige FMCAA maakt.   Met een diversiteit aan zalen én haar unieke locatie heeft het FMCCA veel te bieden.

Mijn impressie
Een paar weken geleden was ik op een conferentie in het FMCCA en kon ik de Verlat Zaal, de Darwin Zaal, de Marmeren Zaal en de Wintertuin bewonderen. Dit is het historische gedeelte van de FMCAA en het is prachtig gerenoveerd en indrukwekkend om te zien! De Marmeren zaal heeft een chique grandeur en is met recht een hoogtepunt uit de Vlaamse Art Nouveau te noemen. In de Darwin Zaal is het skelet van een reusachtige walvis te bewonderen: deze hangt aan het plafond waardoor het lijkt alsof de walvis elk moment de zaal uit kan zwemmen. De Verlat Hall is ruimtelijk en geeft je een goed uitzicht op de Antwerpen Zoo. De Wintertuin is een prachtige tuin om te zien omgeven door groot raamwerk. Tijdens de lente en zomer zijn hier vele vlinders te bewonderen! Ik vond het heel gaaf om alleen al dit gedeelte van het FMCCA te kunnen bewonderen. Het is echt de moeite waard om een keer te bezoeken!

Winter tuin

Winter tuin

Praktische informatie en meer in Antwerpen
Het FMCCA is heel goed bereikbaar: het ligt naast het Antwerpen Centraal Station. Daardoor is een bezoekje aan bijvoorbeeld een concert in het FMCCA gemakkelijk te combineren met een bezoek aan de stad zelf! Ben je nieuwsgierig naar wat je zoal nog meer kunt bezoeken in Antwerpen, lees dan mijn vorige blog over deze stad hier en ook deze blog. Op de website van het FMCCA kan je door linksboven op “tickets” te klikken de agenda bekijken van concerten en theatervoorstellingen die er plaatsvinden. Mocht je een keer een uitnodiging voor een conferentie of diner krijgen op deze locatie, ga er dan sowieso naartoe! Het FMCAA is erg mooi en wat mij betreft is ‘a room with a ZOO’ een understatement voor zo’n mooi gebouw.

FMCCA Diner

Diner @ FMCCA

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.